Over autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme geeft informatie, regionale ondersteuning, heeft ervaringsverhalen en bijv. de autipas.

Balans is de oudervereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsproblemen zoals ADHD, dyslexie of autisme.

Vanuit Autisme Bekeken is een belangenorganisatie die werkt aan de vergroting van begrip voor en inclusie van mensen met autisme in de samenleving.

Dit artikel van Marrit Buruma en Els Blijd-Hoogewys gaat over emoties bij meisjes met autisme.

In het boek

Dit is de website van Jelle’s Marble Runs. Hij maakt de tofste knikkerbanen van de hele wereld. Dit is zijn YouTube-kanaal. Jelle was onder andere op RTL Nieuws en stond in krant Trouw.

Dit is de Instagram-pagina van tekentalent @cyarine, ofwel Laura Brouwers. Ze heeft ook een webshop, waarin ze haar tekeningen verkoopt. Laura was te gast bij RTL Late Night, die video bekijk je hier.

Dit is de website van paralympisch zwemkampioen Marc Evers. Op de website van EenVandaag vind je een video van zijn overwinningen en een radio-interview met Marc.

Andere links

Uitgeverij Blossom Books gaf dit boek uit. Ben je benieuwd hoe het er bij een uitgeverij aan toe gaat? Bekijk dan hun blogs, of volg ze op Instagram.

Wie net als Bianca fan is van pretparken, kan z’n lol op met de podcasts van ThemeTalk. (In het Nederlands.) Wil je meer weten over Japan? Bekijk dan eens de video’s van Paolo from Tokyo op YouTube. (In het Engels.)

Hou je net als Daan van de natuur? Bekijk dan eens de rustgevende video’s van Liziqi op YouTube. (In het Chinees, maar er wordt amper in gesproken.)

Half-Asleep Chris maakt YouTube-video’s over uiteenlopende onderwerpen. Wie van kunst (en geld!) houdt, vindt zijn serie over het ontwerp van bankbiljetten uit verschillende landen misschien interessant! (In het Engels.)

The Tim Traveller maakt video’s over bestemmingen (vooral in West-Europa, ook op bijvoorbeeld de Afsluitdijk en in Urk) die misschien niet zo voor de hand liggen, maar wél heel interessant zijn. Hij bezocht ook de Wuppertaler Schwebebahn, waar Robin in het boek over vertelde. Een inspiratiebron voor de vakantie! (In het Engels.)

Hou je net als Robin van techniek? Dan zijn de YouTube-video’s van Technology Connections echt iets voor jou! (In het Engels, en misschien wat ingewikkeld nog voor jonge kinderen.)

Wil je net als Sam alles weten van de Titanic? Bekijk dan deze video van het Jeugdjournaal, waarin ze nieuwe beelden van het gezonken schip tonen.